Smartlog v3 » Jeg holder af hverdagen - og undres » Familie stridigheder
Opret egen blog | Næste blog »

Jeg holder af hverdagen - og undres

Løst og fast om alt det jeg tænker på og tænder på

Familie stridigheder

6. Apr 2012 12:35, myrtle

Der var en gang hvor jeg troede at min familie var den værste der kunne tænkes.

Min far var voldelig over min mor og alle os fire børn. Han slog i affekt når han ikke havde ord - selv var han også et mishandlet barn, har jeg senere fundet ud af. Han slog i raseri og han fortrød det ikke, det var nok for hårdt for ham at fortryde, men sent i livet ved jeg at han havde mareridt og græd uden at kunne udtrykke hvorfor han græd. Mit gæt er at volden gav ham dæmoner uden at jeg nærmere kan forklare hvad jeg mener.

Nu er så min eksmands lille bror død. Og mine ekssvigerforældre har ikke set børnebørnene i ti år eller deromkring. De får lov til at komme til begravelsen, men højtideligheden slutter ved kirken, som der står i dødsannoncen. Min ekssvigermor har haft en paranoid psykose for nogle år tilbage og da hun var syg sagde hun mærkelige ting. Det har hun sådan set sagt mange gange, hun har altid haft det lidt med at sige underlige ting, som at vi satte vore børn op i mod hende og at folk i byen, snakkede om hende. Jeg har bare altid sagt til hende at det ikke passede, hverken at jeg satte børnene op i mod hende eller at folk snakkede om hende.

Det der slog hovedet på sømmet, var at jeg mødte hende en dag hvor hun var i byen for at købe en båndoptager der skulle optage de ånder der var gået i hunden, så hun kunne overbevise os andre om at hun ikke var skør.

Jeg sagde til min eksmand at hvis han ikke skaffede hende lægehjælp lige nu, så ville jeg melde til kommunen at der var en pensionist ægtepar jeg var bekymret for. Om det ville have hjulpet at melde det til kommunen, ved jeg ikke, men min eksmand gik til deres fælles læge og hun fik det lokale psykose team til at tage på hjemmebesøg. 

Jeg prøvede den gang at tale med lillebroren om at moderen var syg ikke ondskabsfuld, men det ville de ikke høre på og siden er det så gået sin fortsat skæve gang.

Ak, ja, mine drenge har altså to kusiner som de møder for første gang til deres fars begravelse. Jeg tager ikke med, nu har vi snart været skilt i ti år og desuden er min eks i et nyt forhold, selvom hun ikke vil med.

 

Meget kan man sige om min egen familie: vi råber, vi skændes - men vi snakker også sammen til stadighed... Vi lader ikke græs gro over vore stridigheder - vi gyder somme tider olie på vandene og taler så ud, når følelsesstormene har lagt sig.

Sundere? Tjah, men mere holdbart at holde kommunikationskanalerne åbne, trods alt er familie det eneste du bliver ved med at have i dette liv.

Kærester, venner og fjender forgår, men familie består.

Moaning Myrtle
Moaning Myrtle

« July 2018 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Seneste indlæg

Tags